keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Hannun vaaliblogi

Tervetuloa blogiini. Kuten muutkin poliitikot, kirjoitan siihen vain vaalien aikaan.

Tässä Dostojevskin haudalla katse suunnattuna tulevaisuuteen. Jos ei tunne menneisyyttä, on vaikea ymmärtää nykyisyyttä, puhumattakaan nähdä tulevaisuuteen.

Tarvitaan toisenlaista politiikkaa tähän maahan ja maailmaan. On kulunut puolitoista vuotta "jytkystä". Mikä on muuttunut? Vain valtapuolueet ovat muuttuneet populistisemmiksi ja nationalistisemmiksi. Hallituksen ministerit kiertävät Euroopassa vaatimassa leikkauksia tavallisten ihmisten arkeen, ettei  suomalaisten rahat mene hukkaan ­- eurooppalaisessa pankkituessa.

Samaa leikkauspolitiikkaa tarjotaan meille suomalaisillekin. Hallitus on jo päättänyt 1,2 miljardin euron leikkauksista kuntien valtion apuihin ja lisää on tulossa, kuten leikkauspolitiikan "kätilö" Raimo Sailas on ilmoittanut. Tällä eliitin puheella meidät aiotaan lannistaa lopullisesti: älkää vaatiko mitään parannuksia, ei siihen ole varaa.

Amerikkalainen professori Robin Hahnel totesi Joensuussa käydessään, että valtavirran ekonomistien puheet, ettei meillä ole enää varaa hyvinvointivaltioon, ovat pötyä. Kuinka siihen oli sitten varaa 70- ja 80 -luvuilla, kun olimme paljon köyhempiä.
Hänen mukaansa kysymys on politiikasta. Rahat on suunnattava keinottelun sijaan ekologisen hyvinvointivaltion rakentamiseen. Se luo runsaasti uusia työpaikkoja ja turvaa meidän lapsillemmekin hyvän elämän.

Euroopan vasemmisto vaati heinäkuisessa kokouksessaan, että leikkauspolitiikkaa vastaan on toimittava niin parlamenteissa, kunnanvaltuustoissa, ay -liikkeessä kuin kansalaisliikkeissäkin. Tällä korostetaan kaikkien vähävaraisten kansaivälistä solidaarisuutta, itsekkään omaan napaan tuijottamisen sijaan. Eduthan ovat yhteiset.

SKP on puolueista ainoana ollut johdonmukaisesti lähipalvelujen lakkauttamista vastaan esim Helsingissä. SKP:n ehdokkaita äänestämällä on mahdollisuus ilmaista suuttumuksensa leikkauspolitiikkaa kohtaan ja puolustaa hyvinvointivaltion ideaa.

Sen vuoksi lähdin vielä vanhoilla päivilläni ehdokkaaksi, että juukalaisilla on mahdollisuus äänestää SKP:n politiikan puolesta leikkauspolitiikkaa ja yksityistämistä vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti