tiistai 27. elokuuta 2013

Heureka, sanoin

Heureka, huudahdin kuullessani eilen pääministerin vaatimuksen: "vapaamatkustamisesta on tehtävä loppu". Lopultakin puututaan veroparatiiseihin ja saadaan voitoista veromarkat Suomeen. Lopultakin lähipalvelujen rahoitusta parannetaan laittamalla pääomatulot kuntaverolle. Rikkaiden varallisuusverokin palautetaan, uskoin. Näillä toimillahan saataisiin kestävyysvajekin hoitoon.

Pettymykseni oli melkoinen, kun huomasin vanhaa virttä veisattavan. "Työvoiman tarjontaa on lisättävä, julkista velkaa pelättävä, työuria jatkettava, leikkauspolitiikka ja tiukkaa talouskuria harjoitettava" ja niin poispäin.  Koko mediatapahtuma lässähti minusta aivan pannukakuksi. Nämä moneen kertaan kalutut "viisaudet" olisi voitu esittää vanhojen uutispätkien koosteena ja laulaa päälle "koskaan et muuttua saa".

Jos tähän maahan ja maailmaan todella halutaan etsiä uusia tuulia ja kunnon rakennemuutosta, sitä on etsittävä toisenlaisella joukolla. On olemassa tutkijoita, jotka esittävät nykyiseen kriisiin nopeita ja toimivia lääkkeitä. Heidät pitää koota yhteen, niin saadaan kelvollisia uusia ideoita. Kataisten, Vartiaisten ja kumppaneiden aika alkaa olla ohi.

Nyt pitää rakentaa sellaista yhteiskuntaa, jossa etusijalla ovat ihmisten ja luonnon hyvinvointi, työntekijöiden oikeudet, demokratia, tasa-arvo ja solidaarisuus. Kriisin maksumiehiksi on laitettava finanssikeinottelijat, jotka kriisin ovat aiheuttaneetkin.
Siihen tarvitaan yhteistä Euroopan laajuista leikkaus- ja kuripolitiikan vastaista taistelua ja toimintaa. Siihen kelpaamme me kaikki 99 prosenttia mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti