maanantai 13. toukokuuta 2013

Ajatuksia hautomosta

"Jos Elinkeinoelämän valtuuskunta Eva puhuu päättäjille ja poliitikoille, Libera sanoo suuntaavansa sanomansa kansalaisille ja erityisesti nuorille. Se haluaa toimia keskustelun käynnistäjänä.
"Suomi on yhden totuuden maa. Liian monesta asiasta vaietaan", Lepomäki perustelee.
Vuonna 2011 perustettu ajatushautomo poikkeaa perinteisistä puolueiden yhteydessä toimivista ajatuspajoista ja toimii yksityisin lahjoitusvaroin."

Tähän tapaan selvittelee tavoitteitaan Hesarissa uuden ajatushautomon tutkimusjohtaja Elina Lepomäki aatetoverinsa Katja Boxbergin haastattelussa. Hän pelottelee perusteettomasti myös julkisen sektorin kasvulla. Loppukaneettina haastattelussa on Lepomäen väite kokoomusvetoisen hallituksen liian vasemmistolaisesta politiikasta.
Kokoomusnuorethan ovat heitelleet näitä ääriliberaalien ajatuksia kehiin viime aikoina, kuten vaatimus lapsilisien ja opintotukien poistamisesta.

Näihin heittoihin ja Lepomäen pohdintoihin voisi suhtautua vitsinä. Mutta tuon Libera pajan hallitus koostuu aika mielenkiintoisista ja vakavasti otettavista persoonista:
pj, Vallila Interior Oy:n hallituksen pj Anne Berner
KTT Anne Brunila
prof. Saku Mantere
KTT Björn Wahlroos
vuorineuvos, DI Gustav von Hertzen, pajan perustaja.

- Elina Lepomäen varallisuus on näiltä osin peräisin hänen työnantajansa kunniattomasta toiminnasta. Kun Royal Bank of Scotland ajautui konkurssitilaan julkisen valvonnan ja sääntelyn
purkamisen mahdollistaman keinottelun totaalivapauden oloissa, Lepomäki vaatii nyt Suomessa julkisen sektorin alasajoa unohtaen, että se johti hänen pankissaan täystuhoon, kirjoittaa Esko Seppänen blogissaan.Brunila häärii valtioenemmistöisen Fortumin mannekiinina ja Wahlroos kääri sievoisen omaisuuden valtion tuella vuonna 2000 pankkien suomalaisen teurastuksen ja omaisuuden uusjaon aikaan. Molemmat istuvat Aalto-yliopiston hallituksessa. Muutkin Libera pajan hallituksessa ovat sen verran raskasta sarjaa, että heidän pyrkimyksiinsä pitää suhtautua vakavasti. Lepomäen mukaan erityisesti nuoria aiotaan valistaa julkisen talouden ja vasemmistolaisuuden vaaroista.

- Pajassa häärii varakansanedustaja Elina Lepomäen lisäksi muun muassa kaupungivaltuutettu Wille Rydman. Sekä Wille että Ellu ovat vanhoja tuttuja kokoomuksen oikeistosiivestä. Heille yltiöliberaalin ajattelun ohella on ominaista niinkin alhaiset aatokset kuin Jussi Halla-ahoa peesaileva maahanmuuttopolitiikka.
Harva uusi aatteelinen toimija kykenee hankkimaan kestävän perusrahoituksen välittömästi käynnistyessään, mutta Liberalle se ei ollut ongelma. Libera on suurrahoittajien suosiossa eikä se siksi ole avoin. Massia tulee muun muassa Liberan hallituksessa istuvan Björn Wahlroosin säätiöltä, kirjoittaa Revalvaatio-lehti.

Ei tässä muuta vaihtoehtoa jääne, kuin alkaa vääntää kättä yltiöliberaalien kanssa. Pitää osoittaa heidän ajattelunsa vastakkaisuus vasemmistolaisuuden kanssa. Pitää meidän tietysti pystyä perustelemaan, miksi vasemmistolaisuus on tulevaisuutta ja Liberan opit menneisyyttä. Siihen tarvitaan kaikkia vasemmistolaisia, ei pelikenttää kannata jättää eliitin juoksupojille ja tytöille.

1 kommentti: