sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Mitä vasemmisto tarvitsee politiikassa nyt?


Mitä vasemmisto tarvitsee tällä hetkellä politiikassa? Eikö vasemmisto tarvitse poliittista voimaa, saadakseen politiikassa aikaan täyskäännöksen? Näitä kysellään minulta ja minä kyselen itseltäni.

Eikö nyt tarvita vasemmistoaktiiveilta ruohonjuuritason yhteistoimintaa kaikkien niiden kanssa, jotka sinnikkäästi puolustavat lähikirjastoja, lähikouluja, lähiliikuntapaikkoja, lähiterveysasemia. Puolustavat kaikkien tavoitettavissa olevia laadukkaita julkisia palveluja leikkauspolitiikan ja ”säästöjen” myllerryksessä. Näillä leikkauksilla petataan markkinoita yksityiselle bisnekselle. Niin raadollista politiikka on tänään.

Eikö nyt tarvita yhteistoimintaa ay-liikkeessä ja työpaikoilla kaikkien niiden kanssa, jotka puolustavat luottamusmiesten oikeuksia EK:n masinoimaa hyökkäystä vastaan.
Eikö nyt tarvita yhteistoimintaa nollatuntisopimuksia vastaan ja tukea metallin nuorten käynnistämälle kampanjalle. Samoin vastikkeellisen sosiaaliturvan hylkäämistä ihmisarvoa loukkaavana ja työmarkkinoita rapauttavana ilmiönä.

Eikö TTIP- ja muut ns. vapaakauppasopimukset pidä hylätä yhteisellä Euroopan laajuisella kansalaistoiminnalla.
Eikö nyt Suomen perinteinen sotilaallinen liittoutumattomuus tarvitse ruohonjuuritasolta lähtevää puolustajien yhteistä toimintaa.

Eikö juuri näistä ruohonjuuritason kamppailuista kasva se voima, jolla politiikan suunta käännetään. Se on yhteistä kansainvälistä kamppailua Euroopan suunnasta, jossa Välimeren maiden radikaalit liikkeet näyttävät meille esimerkkiä.
Kreikan Syrica on nostanut kannatuksensa kymmenkertaiseksi, kun se ei ole alistunut leikkauspolitiikkaan ja tavoittelee vakavasti nyt vallankahvaa. Espanjassa kommunistien ja muun vasemmiston yhteistyö toimii ja ovat saaneet rinnalleen torien Tyytymättömien-liikkeestä syntyneen Podemos-liikkeen taistelemaan politiikan täyskäännöksen puolesta.

Tämä yhteinen kamppailu avaa meille vähän umpimielisille suomalaisillekin toisenlaiset näköalat, muutoksen näköalat. Siihen minä haluan osallistua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti