tiistai 16. lokakuuta 2012

Estellen matka

Tämän aamun uutiset kertovat Estelle -laivan matkasta Israelin saartamaan Gazaan. Mukaan on noussut neljä kansanedustajaa solidaarisuusmatkaajien joukkoon. Yhtään suomalaista kansanedustajaa ei ole mukana, vaikka laiva lähtikin Suomesta ja kuljettaa mukanaan erilaisia avustustarvikkeita mm. sairaaloille.
Minusta tämä on hyvin kuvaavaa tämän hetkiselle  suomalaiselle politiikalle. Konsensus on mädättänyt suomalaisen hallitusvasemmiston. Ei pidä ihmetellä ollenkaan perussuomalaisten kannatuksen laajuutta, se on suora seuraus vasemmistolaisuuden alennustilasta Suomessa.
Vasemmistolaisuutta ei voi olla ilman solidaarisuutta työväen kansainväliselle taistelulle. Sen vuoksi on hyvin tuhoisaa Suomen hallitusvasemmiston asettuminen EU:n talouskurisopimuksen tueksi ja jatkuvien, rajujen leikkausten vaatiminen Kreikan ja muiden kriisimaiden budjetteihin,  sosiaaliturvaan ja työehtoihin. Se vahvistaa valtavirran ruokkimaa näkemystä kriisimaiden ihmisten kyvyttömyydestä hoitaa asioitaan. Se taas ruokkii kansallista ylpeyttä meillä: emme olekaan niin kuin nuo bublikaanit. Tuloksena on nationalismin nousu ja persujen kannatuksen kasvu.

Solidaarisuuden puuttuminen johtaa siihen, että olemme säkki päässä ja hyväksymme Suomessa Kataisen hallituksen kuntien valtionapujen leikkaukset kakistelematta. Vaikka se on osa samaa EU:n talouskurisopimuksen soveltamista, kuin Kreikassa, Espanjassa ja Portugalissa. Suomessa kunnat vastaavat lähipalvelujen järjestämisestä ja valtion tuen leikkaaminen johtaa myös palvelujen leikkaamiseen.
Siispä kun emme kykene olemaan solidaarisia kreikkalaisten taistelulle, emme kykene myöskään puolustamaan omia etujamme.
Tämän oman voimamme tuhoamisesta kantaa vastuun hallitusseikkailuun sotkeutunut vasemmisto.
Tässä tilanteessa joutuu SKP kapeilla hartioillaan yksin kannattelemaan Suomessa solidaarisuuden lippua ja vastustamaan EU:n leikkauspolitiikkaa. Vasemmalla ei ole nyt tungosta, tänne mahtuu. Tervetuloa muutkin yhteiseen kamppailuun Euroopan suunnasta.

2 kommenttia:

 1. Hei
  Tuo kuntien valtionapujen linkki ei toimi. Mihin sen pitäisi viitata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pitäisi toimia, oli varmaan vikaa tietokoneessa, tai sitten käyttäjässä...
   Linkki viittaa SKP:n sivuille, jossa selvitetään Tilastokekskuksen yliaktuaari Olli Savelan tekemiä laskelmia Kataisen hallituksen kuntien valtionapujen leikkauksista.

   Poista